Tidenes Ajer-kollaps?

Posted on

Ajers A-lag spilte hjemmekamp mot Ull/Kisa i 1. divisjon fredag kveld. Ajer var lenge gode, men brøt fullstendig sammen i siste halvdel av den siste perioden. Bortelaget vant til slutt 2-10 (0-0, 1-1, 1-9).

Ajer var med fra start i denne kampen. Forvarsspillet var godt, og Ajer skapte flere sjanser på sine overganger. Ull/Kisa er et ballsikkert og godt lag, men i den første perioden klarte Ajer å demme opp for alt som kom. Ole-Kristian Bakker måtte dra fram noen gode redninger, men det måtte også bortelagets keeper. Målløst etter de første tjue.

Ajer fikk sjansen i overtall i den andre periodens første minutt. Helge Larsen gjorde 1-0 for hjemmelaget med en høy avslutning. Andreas Jensen assisterte. Da var det spilt kun 37 sekunder av midtperioden. Utlikningen kom etter 5.32, etter rot i Ajers sone. Hjemmelaget hadde muligheten til å klarere ballen flere ganger, men klarte det ikke. Resten av perioden forble målløs, til tross for store sjanser til begge lag. Ajer spilte et godt forsvarsspill, og bakerst reddet Bakker den som kom helt fram. Ull/Kisa hadde ballen mest, men Ajer var farlige på kontringer. Ajer traff tverrliggeren ved to anledninger, men det sto 1-1 etter to perioder.

Etter nesten seks minutter av den siste perioden, gjorde bortelaget 1-2 i overtallsspill. Ajer ga seg ikke, selv om de dro på seg en ny utvisning drøye minuttet senere. Ajers undertallsspill var godt, og Ole-Kristian Bakker kastet ballen nydelig igjenmom til en fremadstormende Helge Larsen. Han rundet keeper, og satte inn utlikningen til 2-2 fra spiss vinkel, da var det spilt 8.31 av den siste perioden. Da øynet de med Ajer-hjerte muligheter for poeng. Bortelaget brukte imidlertid 41 sekunder på å ta tilbake ledelsen, de satte 2-3 i kaoset like etter at Ajer hadde blitt fulltallige. Derfra og ut ble det fullstendig mørkt for Ajer. Det virket som om samtlige Ajer-spillere ga opp, og bortelaget fikk boltre seg i masse rom. Målene rant inn, og det hele så pinlig ut. Sluttresultat: 2-10!

Hjemmelaget gjorde mye bra i 48 minutter, men det hjelper svært lite. Hva som skjer de siste minuttene er ikke godt å si. Uprofesjonelt var det i hvert fall. Det var ingen stolthet å spore hos noen Ajer-spillere, og bortelaget fikk gjøre som de ville.

Neste kamp for Ajer er hjemme mot Lillestrøm fredag 2. februar kl. 19.30. Nye sjanser da!