Nye tre poeng i banken!

Posted on Updated on

Ajers A-mannskap reiste søndag til Øreåsen med én gulerot foran nesen; tre poeng. Etter to jevnspilte kamper tidligere i sesongen, var det dog ingen som tok poengene for gitt.

Kampen åpnet med en relativt tidlig scoring for hjemmelaget. Ajer hadde hatt mye ball og sjanser, men det lengste strået gikk altså til vertene. Svaret kom dog raskt. Ajers spiller nr 17 Magnus Nordmo satte 1-1 kun to minutter senere. Lagene gikk dermed til pause med 1-1 på tavla.

I den andre perioden fortsatte Ajer med ball og sjanser, og fikk belønning for dette allerede etter tre minutter. Nr. 50 Robin Sandlie sørget for at bortelaget gikk i ledelsen. Tross mange sjanser begge veier ble dette stående som periodens eneste mål. Lagene gikk inn til pause nummer to da det stod 1-2.

I pausen var det enighet om at det ikke var nok med to mål. Her handlet det om å gå tøft ut for å sikre tryggere forhold. Det tok seks minutter før Andreas Heggelund (nr. 2) puttet Ajers tredje for dagen. Svaret avventet, men kom. Etter 53 spilte minutter benyttet Øreåsen seg av muligheten som oppstod etter slurv i egen sone. Reduseringen ga en ny gnist i kampen og ting skulle avgjøres mot slutten. Det var dermed, for Ajers menn, viktig da brødreparet Terje og Helge Larsen gjorde 2-4 på mesterlig vis etter at førstnevnte serverte sin spillende lagleder. Nå handlet alt om å unngå flere baklengs. Dette fikk de svartkledde godt til, og Ajer klarte også å øke ledelsen til 2-5 med spiller nr. 50 Robin Sandlie. Men med ett spilleminutt igjen på klokka slappet kanskje Ajer litt for mye av, og lot en unødvendig redusering finne sted, 35 sekunder før slutt. Tredje periode endte 2-3, og kampen endte 3-5.

Øreåsen – Ajer 3-5 (1-1, 0-1, 2-3)

Ajers førstedivisjonslag avslutter sesongen med bortekamp førstkommende lørdag, mot Bygdø Monolitten, kl 16:00.

~Gjesteskribent: MN