Ett poeng mot Lyn

Posted on Updated on

Ajers A-lag møtte Lyn hjemme på Hedmarkstoppen, mandag kveld. Det ble en tett og jevn match, hvor bortelaget til slutt vant på straffer.

Bortelaget scoret først, men Ajer kom tilbake og ledet 2-1 etter den første perioden. Lyn hadde ballen mest og avfyrte flest skudd, men hjemmelaget fikk også sine muligheter på overganger.

Slik fortsatte kampen også i den andre perioden. En jevnspilt kamp med sjanser begge veier. Ajer var foran i målprotokollen hele veien i midtperioden, men kampen var fortsatt helt åpen. 4-3 etter de to første periodene.

Det ble en dramatisk tredje periode. Ajer gikk opp i en 6-4-ledelse etter drøye fem minutter av perioden, da øynet de fleste håp om at hjemmelaget skulle kunne dra i land en trepoenger. Som flere ganger tidligere i sesongen, klarte imidlertid ikke Ajer å spille fornuftig nok med en ledelse på tavla. Lyn overtok initiativet i kampen, og de scoret tre strake mål. De satte inn 6-7 med under tre minutter igjen å spille. Mot slutten tok Ajer ut sin målvakt, og spilte seks mot fem, med fire sekunder igjen på klokka satte Robin Sandlie inn en noe heldig, men veldig deilig, utlikning. 7-7 etter 3×20 minutter.

I straffeslagskonkurransen var bortelaget best, og tok med seg to poeng på minibussen hjem til Oslo. Ajer gjorde likevel en godkjent kamp. Mange unggutter fikk mye spilletid, og de vokser definitivt med oppgavene sine i 1. divisjon. Det kokte og raknet delvis på slutten i dag også, men Ajer klarte å krige seg til ett poeng helt på tampen. Det er litt atypisk for Ajers del, så det var deilig! Kampfakta finner du her!

Årets siste hjemmekamp spilles førstkommende fredag kl. 19.30. Da kommer Grei på besøk!