Bittert hjemmetap!

Posted on Updated on

Ajer startet 2019 med hjemmekamp mot topplaget Lillestrøm fredag kveld. Ajer klarte nesten å gjennomføre en meget god kamp, men rotet bort alt helt på slutten av kampen.

Hjemmelaget stilte med tre rekker til denne kampen. Alle tre rekkene produserte sjanser i den første perioden, men det var likevel kun bortelaget som scoret mål i løpet av de første tjue. De scoret på en herlig avslutning som Bakker i Ajer-målet var sjanseløs på. Ajer var fullt på høyde med Lillestrøm, men som så mange ganger tidligere i sesongen, slet Ajer med å omsette sjansene i tellende resultat. 0-1 etter den første perioden.

I midtperioden fortsatte kampen som i den første perioden, en jevnspilt kamp, men Ajer produserte de største og fleste farlighetene. Etter snaue åtte minutter utliknet Ajer. Tobias Vermund satte inn 1-1, etter fint forarbeid av Adrian Aaen Skjærbekk. Ajer kunne og burde ha scoret flere mål i denne perioden, men det var Lillestrøm som gikk opp til 1-2 etter snaue tolv minutter.

Ajer fortsatte sitt gode spill i starten av den tredje perioden. Det tok kun 1.44 før utlikningen satt. Martinus Blindheim kriget til seg ballen på midtbana, dro seg fint framover, og avsluttet selv. 2-2. Etter drøye fem minutter gikk hjemmelaget opp i ledelsen for første gang i matchen. Helge Larsen vant ballen fra en Lillestrøm-forsvarer, spilte vegg med Robin Sandlie, og satte inn 3-2. Da var det spilt 5.17. Etter dette hadde hjemmelaget god kontroll på kampen. Lillestrøm hadde mye ball, men kom ikke til altfor mange store sjanser. Ajer så ut til å kontrollere inn en sterk trepoenger, men det holdt ikke helt inn. Med et drøyt minutt igjen på klokka klarte bortelaget å krangle inn utlikningen i spill 6 mot 5. Ikke nok med det, med 17 sekunder igjen på klokka satte de inn 3-4, etter svakt forsvarsspill hos Ajer.

Et veldig bittert tap, i en kamp Ajer hadde fortjent poeng. Likevel er det jo slik at når man kun scorer tre mål, er det vanskelig å vinne innebandykamper. Ajer hadde store muligheter til å score flere ganger, men de var ikke effektive nok. Da er det litt typisk et topplag som Lillestrøm, at de har marginer på sin side når det hele avgjøres på slutten. Det var nok heller ingen coaching i verdensklasse fra hjemmelagets side mot slutten av kampen.

Det var likevel mye positivt fra hjemmelaget, det mest positive var unggutta. Martinus Blindheim (f. 2002), Tobias Vermund (2002), Johann Vogel (2001), William Borza (2000), Adrian Aaen Skjærbekk (2001) og Thomas Borza (2002) gjorde alle sammen en svært god kamp. De har null respekt for større og mer rutinerte motstandere. Thomas Borza debuterte i denne kampen, og han gjorde sine saker meget bra. Martinus Blindheim var kanskje hjemmelagets beste. I tillegg til disse gutta, er det flere unggutter som banker på døra, det gror godt i Ajer.

Kampfakta finner du her. Neste kamp er borte mot Ull/Kisa førstkommende søndag.