Bare nesten mot serielederen

Posted on Updated on

Ajer tok imot Vålerenga til kamp i Hedmarkhallen fredag kveld. Oslo-laget leder 1. divisjon klart, og surfer mot opprykk. Ajer var likevel innstilt på å beseire serielederen ettersom Vålerenga stilte med en redusert tropp i kveldens kamp.

Den første perioden ble ikke god for Ajers del. Gang på gang ga hjemmelaget bort ballen i farlige posisjoner. Vålerenga straffet selvfølgelig Ajer flere ganger, og bortelaget var best i denne perioden. Vålerenga scoret fire ganger. Robin Sandlie kriget inn en retur, i tillegg gjorde Vålerenga også et selvmål mot slutten av perioden. Dermed sto det 2-4 etter de første tjue, og det var fortsatt håp om Ajer-poeng.

Midtperioden var god fra Ajer. Bortelaget klarte ikke å skape mange farligheter, og forsvarsspillet til Ajer var bedre. Helge Larsen satte to identiske scoringer fra kort hold, etter vakre framspill av Adrian Aaen Skjærbekk fra bak Vålerenga-målet. Da var man plutselig like langt, på stillingen 4-4. Noen minutter før periodens slutt limte William Borza ballen i krysset fra langt hold. Williams første scoring for Ajers A-lag! Ajer hadde snudd kampen, og det sto 5-4 før de siste tjue.

I den siste perioden var bortelaget best. Et tamt Ajer-lag klarte ikke å skape all verden av sjanser i Vålerenga-sona, og i tillegg var det defensive spillet igjen svakt ved flere anledninger. Bortelaget utnyttet ballmist og dårlige markeringer i Ajer-sona, og avgjorde kampen med tre scoringer i løpet av de siste tjue.

Dermed ble det nok et tap for et Ajer-lag som sliter tungt om dagen. Tidvis er det mye bra spill, men det gjøres samtidig veldig mye dumt og rart, og da blir man straffet av gode lag. Mange unggutter får spilletid for Ajer om dagen, og disse kampene er definitivt god læring, men det hadde jo vært morsommere å vinne noen kamper mens man lærte. Det nytter uansett ikke å legge seg ned! De to neste matchene er mot lagene som ligger bak Ajer på tabellen. Det er bare å brette opp ermene, i disse kampene skal Ajer ta poeng!

Kampfakta ligger her. Neste kamp er borte mot Grei onsdag 6. februar. Deretter kommer Øreåsen på besøk fredag 8. februar.