Mye rusk, men Ajer vant

Posted on

Ajer tok tre viktige poeng i 1. divisjon etter en jevn og spennende match mot OSI fredag kveld. Ajer spilte ingen stor match, men kunne til slutt juble for seier og tre poeng. Ajer vant kampen 6-4 (2-2, 2-1, 2-1).

Ajer tok tidlig ledelsen da Terje Larsen fant sin yngre bror med en fin pasning på bakerste stolpe. H. Larsen hadde få problemer med å ekspedere den gode pasningen til 1-0 for hjemmelaget. Etter dette slet Ajer veldig, både defensivt og offensivt. Bortelaget kom til mange store sjanser, og bare en god Adam Konrad i Ajer-målet hindret bortelaget i å score mål. I Ajers defensive sone fikk bortelaget for stort rom å boltre seg i, og offensivt slet hjemmelaget med både pasningskvalitet, bevegelse og timing. Bortelaget fikk etter hvert uttelling, og de scoret to kjappe mål etter 13 og 14 minutter. Tilfeldigheter gjorde at Ajer utliknet mot slutten av perioden. Nikolai Omdahls oppspill ble blokkert, men han tok seg av andreballen, avanserte noen meter og satte inn 2-2.

Den andre perioden var hakket bedre for hjemmelaget, men fortsatt gikk ikke ting på skinner. Bortelaget gikk opp til 2-3 etter 8 minutter, etter mye klabb og babb foran Ajer-målet. OSI fikk mange muligheter, og til slutt lå ballen bak Adam Konrad. Ajer utliknet til 3-3 etter drøye 11 minutter. Også det etter tilfeldigheter. Helge Larsen skjøt dårlig rett i en forsvarer på et frislag. Han klarte heldigvis å få tilbake ballen, og satte inn utlikningen. Ajeribk.com er glad i statistikk, og dette var H. Larsens mål nummer 100 i 1. divisjon, det første kom i 2004. Ajer klarte også å ta ledelsen snaue to minutter før midtperiodens slutt, og det var etter Ajers fineste scoring for dagen: Arya Dehnavi vant ballen i egen sone, avanserte forbi et par OSI-spillere, før han spilte ballen videre til Henrik Rødseth på venstrekanten. Junioren hadde ro og overblikk, og sendte en fin pasning over på den andre siden av OSI-målet, hvor Fredrik Arnesen sto klar. Han satte inn 4-3 med en kontant avslutning.

OSI startet den siste perioden best, og utliknet til 4-4 allerede etter 1.29. Etter dette hadde begge lag muligheter til å score, men det ville seg ikke helt. Etter drøye 14 minutter dro Bjørnar Eike på seg en to-minutter, og bortelaget fikk sjansen til å avgjøre i spill 5 mot 4. Overtallsspillet satt ikke for OSI, og Ajer fikk flere overganger. Kasper Sandlie trodde han hadde scoret da han satte inn en retur etter at Helge Larsen hadde skutt rett på OSI-keeperen. Men dommerne blåste i stedet straffeslag for hjemmelaget. Arya Dehnavi var kald og rolig på straffeslaget, fintet ut OSI-keeperen, og satte inn 5-4 med fem minutter igjen å spille. Bortelaget presset på for å få sin utlikning, men de skapte ikke mange store sjanser på slutten av kampen. De tok ut målvakten i siste spilleminutt, og da kontret Ajer inn 6-4. Arya Dehnavi vant ballen på midten, og kunne ha spasert inn til egen scoring. Men Dehnavi pleier ikke å avslutte (hvis det ikke er straffeslag), og serverte H. Larsen på blankt mål. Han fikk dermed fullført sitt hat-trick i kampens siste sekund.

Alt i alt var det ingen stor match fra Ajers side. Men det viktigste er de tre poengene. Adam Konrad var god bakerst, og matchvinner Arya Dehnavi var tidvis veldig god. Ajer-gutta viste i hvert fall god moral ved å komme tilbake etter å ha ligget under to ganger. Det er definitivt mye som kan bli bedre i Ajers spill, og det er jo godt at man har noe å jobbe med. Nå har Ajer spillefri i to helger, og da får man forhåpentligvis forbedret både det ene og andre. Neste kamp er Hedmarks-derby borte mot Brumunddal. Den kampen spilles i Fagerlundhallen søndag 16. november kl. 13.30.