Ajer tidvis utspilt

Posted on

Etter tre matcher med gode prestasjoner og resultater for Ajers del, smalt Ajer-gutta tilbake ned på jorda på søndagskvelden. Opprykkskollega Bærums Verk var motstander i Rykkinhallen. Hjemmelaget var det beste laget, og kunne til slutt vinne komfortabelt med 10-5 (1-1, 4-0, 5-4).

Ajer gjennomførte en grei 1. periode, men klarte nesten aldri å få etablert sitt eget spill i Bærums Verks forsvarssone. Fredrik Arnesen sendte Ajer i føringen allerede etter et drøyt minutts spill. Etter dette var perioden jevn, uten at Ajer klarte å skape mange store sjanser. Ajer var ofte unøyaktige i sitt offensive spill, og fant svært sjeldent en farbar vei igjennom et solid hjemmeforsvar. Bærums Verk utliknet mot slutten av perioden, da de fikk sjansen i spill 5 mot 4. Utvisningen som Ajer dro på seg, var for øvrig en strengt idømt tominutter for protest. Samtidig slapp spillerne unna med dytt mot vantet og slag på køller uten at det ble minutter, dette gikk riktignok begge veier.

Den andre perioden ble avgjørende. Ajer slet fremdeles med å finne veien igjennom hjemmeforsvaret. Ajer avfyrte svært få skudd som kom frem til hjemmekeeperen. De fleste avslutningene ble blokkert, eller så gikk de over og utenfor målet til Bærums Verk. Midtveis i perioden gikk rullegardina ned for Ajer, og det ble natta, mørkt. Hjemmelaget gjorde fire mål på to minutter og 11 sekunder, og avgjorde i realiteten kampen. 5-1 etter de første tjue minuttene!

Ajer prøvde å stresse hjemmelaget litt mer fra start i den siste perioden, men dette var bare delvis vellykket. Hjemmelaget kontrollerte det meste, selv om Ajer fikk det første målet i perioden. Hjemmelaget svarte relativt kjapt, og dermed var alt håp om Ajer-poeng ute. Mot slutten av kampen ble det veldig mye Hawaii, og begge lag scoret jevnt og trutt de siste minuttene. Hjemmelaget fremsto som et solid lag, og tok en fullt fortjent trepoenger, årets første for Bærums Verk.

Ajer virket ikke helt påskrudd til denne matchen, uvisst av hvilken grunn. Kanskje trodde man at dette skulle bli en enklere oppgave, etter å ha møtt de antatte topplagene på rekke og rad så langt i sesongen? Kanskje var parketten uvant å spille på? Kanskje var det noe annet? Uansett var det slik at hjemmelaget kriget som besatt, ville mest, løp mest, skjøt mest og best, og taklet mest. Hjemmelaget var mye tøffere i det meste, tidvis også på (og litt over) grensen til ufine, men det er det som skal til for å vinne matcher.

Ajer gjennomførte en stusselig innebandymatch, men heldigvis er det ikke lenge til de får muligheten til å rette det opp igjen. Førstkommende fredag kommer OSI på besøk på Hedmarkstoppen, da bør Ajer IBK vise seg fra en helt annen side. Kampstart er klokken 19.30!